ژنراتور

ژنراتورها نوع خاصی از مبدل‌های انرژی هستند که انرژی حاصل از یک سوخت معمولاً فسیلی را به انرژی الکتریکی (برق) تبدیل می‌کنند. در این دستگاه نیز قانون اول ترمودینامیک حاکم است یعنی به ازای همان مقدار انرژی درونی سوخت، در خروجی انرژی معادل حاصل می‌شود.

این در حالی است که بنابر اصل دوم ترمودینامیک، در راه تبدیل این انرژی‌ها همواره مقداری از این انرژی‌ها به گرما تبدیل شده و به همین دلیل همواره ژنراتورها راندمانی کمتر از 100 درصد دارند. ژنراتورها دستگاه‌های مبدل انرژی هستند که وظیفه‌ی تأمین برق تحت شرایط خاص در نقاط مختلف را بر عهده دارند. این دستگاه قادر به تولید برق از 1 کیلووات تا 2000 کیلووات (2mva) است و بنابر نوع استفاده به‌صورت زیر تقسیم بندی می‌شوند:

1-ژنراتور با کاربرد مولد اضطراری (Standby): نوعی ژنراتور که وظیفه‌ی تأمین برق در شرایط اضطراری یا در زمان قطع برق را بر عهده دارد. معمولاً در انواع بزرگ که در کارخانه‌ها و مراکز بزرگ تجاری و صنعتی به کار می‌رود، به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که به محض قطع برق به صورت خودکار وارد مدار شده و جریان برق را برقرار می‌کنند.

البته این مکانیزم با ایجاد یک مدار کنترلی در مسیر ژنراتورهای کوچک و خانگی هم قابل اجرا است. برای این نوع ژنراتورها، می‌توان شرایط خاص را تعریف کرده و آماده‌ی سرویس‌دهی کرد. مثلاً با تعریف اینکه با کاهش 10 درصدی از جریان و یا ولتاژ برق مدار، به‌صورت خودکار وارد مدار شود.

2- ژنراتور با کاربرد مولد پایه (Prime): این نوع ژنراتورها برای کاربردهای مسافرتی و موقتی طراحی شده‌اند. به‌طور مثال ژنراتورهای مورد استفاده در اردوگاه‌های تفریحی از این نوع هستند.

3- ژنراتور با کاربرد مولد متوالی (Continuous): این نوع ژنراتورها به‌عنوان منبع اصلی برق به کار می‌روند. به‌طور مثال در مناطق دورافتاده که امکان دسترسی به برق شبکه سراسری وجود ندارد از این نوع ژنراتورها به‌عنوان منبع تولید جریان برق استفاده می‌شود. ژنراتورهای مورداستفاده جهت تولید برق در نیروگاه‌های برق نیز از این نوع هستند.

4-ژنراتور با کاربرد مولد چندمنظوره: این نوع ژنراتورها برای هر دو قابلیت منبع اصلی و منبع اضطراری تنظیم می‌شوند. البته پیشنهاد می‌شود که از ژنراتور با این شرایط استفاده نشود چون نیاز نیست که مثلاً در یک مبدل که جهت تولید برق دائمی استفاده می‌شود تابلو قطع و وصل اضطراری نصب شود. به هر حال فرض را بر این می‌گیرند که اگر یک مبدل در حالت موقت و یا اضطراری بر روی 1000 کیلووات تنظیم می‌شود، در حالت متوالی برای جریان 800 تا 850 کیلووات مناسب است.

ژنراتورها از سوخت‌های متفاوتی استفاده می‌کنند و معمولاً شرکت‌های تولیدکننده و یا نده به مانند شرکت تجارت و صنعت سعدی انواع متفاوتی از آن را به بازار ارائه می‌دهند.

ژنراتورها بر اساس نوع برق تولیدی می‌توانند تولیدکننده‌ی برق تک فاز و یا سه فاز صنعتی باشند. از طرفی همان‌طور که قبلاً هم ذکر شد، بخشی از انرژی سوخت داده شده به دستگاه در مسیر تبدیل به انرژی الکتریکی، به گرما تبدیل می‌شود که برحسب مورد، معمولاً‌ ژنراتورها با هوا یا آب خنک می‌شوند. سوخت مصرفی در ژنراتورها معمولاً از نوع سوخت‌های فسیلی است. این نوع مبدل‌های الکتریکی برای استفاده با بنزین، گازوئیل، مازوت و یا حتی از زغال سنگ طراحی می‌شوند. در تعدادی از این ژنراتورها همزمان از چند نوع سوخت استفاده می‌شود و یا گاهی قابلیت استفاده از چند نوع سوخت را به صورت انفرادی دارند. نوع گازوئیل سوز ژنراتور به دیزل ژنراتور معروف است.


اخبار ژنراتور و موتور برق ژنراتورها ,ژنراتور ,استفاده ,انرژی ,می‌شود ,می‌شوند ,کاربرد مولد ,استفاده می‌شود ,به‌طور مثال ,ژنراتورها به‌عنوان ,ژنراتورها برای منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اجناس فوق العاده پدرو رودریگز نمایندگی خرید کولرگازی در شیراز چشم انتظارم ابره هر چی که بخوای مکران ♥ 007 ♥ ایران